کتاب راهنما و خلاصه کتاب روش های اصلاح و تغییر رفتار کودکان انتشارات پیام دانشگاهی بر اساس کتاب دکتر علی مصطفایی و حسن امین پور تدوین گردیده است. این راهنما با ارائه خلاصه کتاب، نمونه سوال، فلش کارت و … باعث می شود کتاب را راحت تر مطالعه نموده و در آزمون نیز به موفقیت دست یابید.
کتاب راهنما و خلاصه کتاب روش های اصلاح و تغییر رفتار کودکان
بر اساس کتاب دکتر علی مصطفایی و حسن امین پور
انتشارات پیام دانشگاهی
شامل:
هدف های یادگیری
درخت حافظه
درس به صورت مفهومی همراه با سوالات تفکیکی
خودآزمایی فصل ها همراه با پاسخ
پرسش های تشریحی همراه با پاسخ
سوالات تالیفی پایانی همراه با پاسخ تشریحی
سوالات امتحانی پایانی همراه با پاسخ تشریحی
فلش کارت نکات کلیدی
در زیر به صورت تصویری با کتاب راهنما و خلاصه کتاب روش های اصلاح و تغییر رفتار کودکان آشنا شوید
قسمتی از خلاصه فصل اول از کتاب راهنما و خلاصه کتاب روش های اصلاح و تغییر رفتار کودکان را ببینید
تغییر رفتار تغییر
رفتار به تحلیل و تغییر رفتار انسان می پردازد، و از این طریق می توان نارساییهای رفتار را کاهش داد و آن را به حالت نرمال و طبیعی برگرداند (شلدون، ۱۹۹۵).
اصطلاح تغییر رفتار، اولین بار توسط ادوارد ثرندایک در سال ۱۹۱۱ به کار برده شد. پس از ثرندایک، اسکینر در زمینه ی تغییر رفتار کار کرد.
تغییر رفتار اصطلاحی قدیمی است و به مجموعه فنون و روشهایی (فنون تغییر رفتار) گفته می شود که برخاسته از روان شناسی (به ویژه روان شناسی یادگیری است؛ به کارگیری این فنون در افزایش یا کاهش فراوانی رفتارها، نظير تغییر دادن رفتارهای افراد و واکنش به محرکها از طریق تقویت مثبت و منفی رفتار سازشی و یا کاهش رفتار از طریق خاموشی، تنبیه و یا اشباع مؤثر است.
اصطلاح دیگری که به تغییر رفتار شباهت دارد، رفتار درمانی است. رفتار درمانی کاربرد اصول تجربی یادگیری برای تغییر رفتار ناسازگار و نامطلوب است. مسئله ای را که رفتار درمانگران با آن روبه رو هستند این است که درمانجو چگونه یادگرفته است یا یاد می گیرد. چه عواملی باعث تقویت یادگیری او می شود و چگونه می توان فرایند یادگیری او را تغییر داد تا رفتارهای سازگار را جایگزین رفتارهای ناسازگار خویش کند.
تغییر رفتار و رفتار درمانی علاوه بر اصول مشترک، تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند. یکی از تفاوت ها به لحاظ شدت است. معمولا تغییر رفتار زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که مشکل خفیف است یا قصد، ایجاد رفتار مطلوب تازه ای نظیر: آموزش مهارت های تحصیلی و اجتماعی به افراد عادی و عقب مانده، اصلاح مشکلات تحصیلی و اجتماعی یا کمک به رفع مشکلات رفتاری افراد بزهکار و ناسازگار است. در حالی که رفتار درمانی بیشتر در درمان اختلالات رفتاری بیماران روانی مورد استفاده قرار می گیرد. دومین تفاوت در موفقیت در تغییر دادن رفتار است. تغییر رفتار در زمان کمتری هم به نتیجه می رسد.
نکات مهم
- تغيير رفتار بیشتر بر پژوهش های بنیادی روان شناسی کنشگر و پژوهشهای کاربردی انجام شده در موقعیتهای علمی استوار است.
- با بهره گیری از اصول شرطی سازی کنشگر (تقویت، تنبیه و غیره) می توان به حذف رفتارهای ناخواسته و ناسازگار کمک کرد.
- رویکرد تغییر رفتار اثربخش ترین و پرکاربردترین روش برخورد با کودکان در خود مانده و عقب مانده می باشد.
هم اکنون این محصول بی نظیر را به صورت آنلاین از کتابسرای افشین خرید نمایید
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.